keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Polttopuita ja muuttoa.

Kyllä on taas ollut niin hektistä tää arki. 30.kesäkuuta meillä loppuu vuokrasopimus, mutta varsinainen muutto tapahtuukin jo perjantaina kun saadaankin pakettiauto vain perjantai päiväksi. Nooh, alkuviikko onkin sitten mennyt tehokkaasti pakatessa. Muutetaan siis miun vanhempien luokse.. tai lähinnä käydään nukkumassa siellä. Ainakin siihen asti kunnes saadaan Aholassa makuuhuoneet valmiiksi.

Tähän mei kerrostalo asunnon naapuriin rakennetaan uutta jätti Prismaa ja kevyenliikenteen väylä menee meijän kerrostalotontin puolella, joten muutama iso vaahtera piti kaataa pois. Meillä kun ei muutenkaan oo tarpeeksi kiire, niin kävin sitten kyselemässä mihin puut on menossa.
Mie: Kukas vastaa noista puiden kaadoista?
Kaivinkoneen kuljettaja: Siis kaupunginmies ne kävi kaatamassa.. kyllä meillä lupa siihen on.. mummot kävi jo valittamassa.. kyllä meillä lupa paperilla on..
M: Joo en mie sitä, vaan mihin ne puut on menossa?
K: No kunhan ne joku vaan ottais mahdollisimman pian.
M: Okei, mie soitan isännälle että tulee hakemaan ne polttopuiksi.
K: ??

Villee...


Pahoittelut huonosta ikkunakuvasta.  Puut kaadettiin tuosta missä on tuo iso kuoppa. Oikealta kaadetaan vielä kuusia ja saadaan nekin. 

Saatinpahan polttopuita ilmaiseksi.

Niin että kiirettä on.

lauantai 21. kesäkuuta 2014

Keittiön osto.

Tiistaina suunnattiin Etelä-Suomeen. Käytiin heti tiistai-illasta vielä Vantaan Ikeassa katselemassa keittiöitä ja koitettiin tehdä päätöstä millainen keittiö ostetaan. Todettiin että ei pari tuntia riitä mihinkään ja tullaan seuraavana päivänä uudestaan. Keskiviikkona sitten oltiin koko päivä Ikeassa. Uusin ennätys, 8 tuntia! Tietenkin lasten ruokkimiset ja huoltamiset vei osan ajasta, mutta ainakin 6 tuntia suunniteltiin tulevaa keittiötä. Toivottavasti siitä tuli nyt hyvä. Päädyttiin tämän tyyliseen keittiöön. Mitäs pidätte? Mie ihailin myös mustanruskeita kaapinovia, mutta olisi siitä tullut ehkä hieman liian tumma. Meille tulee keittiöön saareke, johon tulee tammipuutaso ja muualle sitten mustanruskea laminaattitaso. Vetimiä ei ostettu Ikeasta vaan yritetään löytää jostain vanhat ajanpatinoimat vetimet. Voi vaan olla aika vaikea tehtävä löytää tarpeeksi monta. Lapset kyllä jaksoivat loistavasti viettää päivän Ikeassa! Onneksi Ikeassa on otettu lapset niin hyvin huomioon, että tekemistä riittää. 



Tilda kokkaa.
Kosti suunnittelee keittiötä.

Lopulta uni iski molemmille.




Torstaina käytiin kotimatkalla ihastelemassa vanhaa Porvoota. On se niin kaunis kaupunki. Koko vanha kaupunki on täynnä mitä ihanampia liikkeitä, joissa on sekoitettuna uutta ja vanhaa. Mitään ihmeellisempiä löytöjä ei kuitenkaan tehty. Pakko oli viedä Kosti miun lapsuusmuistojen lelukauppaan. Siellä se oli, samanlaisena kuin aina ennenkin. En tiiä kumpi oli enemmän innoissaan, poika vai äiti..



   




Porvoon Wanha Rautakauppa











  


Piti kuulemma kävellä kiviä pitkin..


Kosti ei millään meinannut ymmärtää mikä tämä on ja miksi siinä edessä on vain yksi rengas.




Niin ihana lelukauppa, suosittelen!

















Oli mukava reissu, vaikka oli kylmä eikä lintsille kerettykkään. Tärkein saatiin kuitenkin tilattua, keittiö. 




















perjantai 20. kesäkuuta 2014

Juhannusta!

Kivaa ja turvallista juhannusta kaikille!

Myö ei edes yritetty tässä muuttokiireessä lähteä mökille, eikä tuo ilmakaan kyllä mitenkään houkutteleva ollut.. joten meillä oli ihan kotijuhannus. Päivällä mie pakkasin tavaroita ja Ville oli Aholassa järjestelemässä näille kaikille tavaroille paikkaa. Tosiaan vuokrasopimusta on jäljellä enää reilu viikko, joten tekemistä on. Iltapäivällä syötiin juhannusateria. Kosti toivoi punaista kakkua ja sellaisenhan Ville ja Kosti meille teki. 




Illalla käytiin Saimaa Gardens -kylpylällä katsomassa kokkoa. Ensimmäistä kertaa käytiin koko kylpylä alueella ja oli ihan hienon näköistä. Miun silmään häiritsi vähän, kun rakennuksissa oli niin paljon sekoitettu erilaisia tyylejä. Alueella siis toimi Rauhan sairaala vuosina 1926-2000, jonka ympärille uusi kylpylä ja hotellialue on rakennettu. Toisaalta ehkä ihan hyvä, ettei uusimmissa rakennuksissa ole yritettykkään hakea samaa tyyliä kuin vanhassa sairaalarakennuksessa.. Mutta kun ne uudetkin rakennukset oli kaikki ihan eri tyylisiä. Pitäisi joskus mennä sinne uimaan tai ainakin Angry Birds-puistoon. Oon kuullut niistä paljon kehuja! Kotimatkalla kerättiin vielä Kostin kanssa juhannuskukat. 
























Tänään päivä sitten jatkuukin näissä merkeissä..



Kirjoittelen mei Ikean reissusta, kunhan kerkeän..:)

lauantai 14. kesäkuuta 2014

Vanhan tavaran liikkeitä?

Ensiviikolla olisi tarkoitus tehdä Helsingin reissu. Mennään ihmettelemään keittiöitä Ikeaan, moikkaamaan miun siskoja ja pyörähtämään Linnanmäen ilmaislaitteissa. 
Onko teillä tietoa hyvistä vanhan tavaran liikkeistä Kymenlaakso - Uusimaa akselilla? Porvoossa on ainakin paljon pikkukauppoja, missä muualla? Hakusessa on erityisesti ovet ja erilaiset vetimet ja helat. Pesuhuoneeseen, kodinhoitohuoneeseen ja vessaan ollaan myös vailla sitä jotain vanhaa. Ja kaikki tietenkin mahdollisimman edullisesti. :)




Kuva on otettu Saimaalta viime juhannuksena. Sekin on jo ensiviikolla.. keskikesä!

perjantai 13. kesäkuuta 2014

Pullukka.

Facebookissa pyöri linkki joka sopi kuin nakutettu tän päiväseen tapahtumaan. 

Jenni Pääskysaari on aloittanut tänään vartalovallankumouksen ja luonut 10 todella hyvää käskyä, jotka jokaisen pitäisi ottaa käyttöön omassa elämässään. Käy lukemassa 10 käskyä tästä.

Tänään Tilda sai taas kuulla olevansa pullukka. Yleensä vauvat ovat pyöreitä ja useimmilla on ihanat vauvamakkarat. Mutta ei miun mielestä se oikeuta ketään tuntematonta tai ylipäätänsä ketään aikuista sanomaan miun lasta tai kenenkään lasta pullukaksi tai lihavaksi. Tilda on vasta 9,5 kuukautta ja on saanut kuulla nämä sanat jo monta kertaa. Kosti oli tuon ikäisenä pari kiloa painavampi, eikä kukaan ikinä sanonut Kostia pullukaksi. Johtuuko se siitä että Kosti on poika? Ilmeisesti Tildan tyttönä pitäisi olla mahdollisimman siro ja hoikka? 
Nainen joka tänään tuon pullukka sanan heitti, ei ole itsekkään mistään siroimmasta päästä, mutta ei tulisi mieleenkään huomautella hänen ulkonäöstään mitään. Mikä siis oikeuttaa huomauttamaan miun lapsen ulkonäöstä? Asiaa olis ehkä vähän lieventänyt se, että tämä nainen olisi edes jäänyt juttelemaan tai sanonut Tildasta jotain muuta. Mutta ei. Ainut asia mitä hän tokaisi oli että "Onpas pullukka!" ja lähti pois. 
Mie oon niin tuohtunut koko asiasta. Niskakarvat nousee pystyyn joka kerta kun joku sanoo Tildaa pullukaksi tai lihavaksi. Jos jonkun ulkonäkö tai ulkomuoto häiritsee tai huvittaa, niin sitä voi sitten puida omassa rauhassa yksinään. Jos oma ulkomuoto häiritsee, sille asialle pitää tehdä jotain, mutta ei sekään ole lasten asia. 

Mie en vaan halua että kukaan koskaan joutuu kokemaan sitä kiusaamishelvettiä. Itse olen joutunut kokemaan koulukiusattuna olon, myös ystäväni ovat joutuneet kärsimään liikaa kiusaamista. En hyväksy kiusaamista missään muodossa ja olen todella kärkkäänä heti puolustamaan kiusattua. Tästä aiheesta voisin paasata vaikka kuinka, mutta jätetään se nyt toiseen kertaan. Vaikka Tilda ei vielä ymmärräkkään  mitä pullukka sanalla tarkoitetaan, niin silti vanhat muistot ja puolustusvaistot heräävät. Kai se on myös se äidinvaisto ja äidin toive ettei lapsille tapahtuisi ikinä mitään pahaa. 



Meni vähän ohi remonttiaiheiden, mutta tällästä tämä on. 
Meidän arkea. 

perjantai 6. kesäkuuta 2014

Suunnittelua ja kasvihuoneen rakennusta.

 Tää viikko on Aholan osalta ollut aika suunnittelupainotteista. Tiistaina meillä kävi rakennuspiirtäjä katsomassa meidän kodinhoitohuoneen/suihkutilan ja vessan suunnitelmaa. Siinä sitten myös mietittiin, että jos kuitenkin budjetti venyisi sen verran että saataisiin vaihdettua kodinhoitohuoneen ja makuuhuoneiden ikkunat. Tori.fi:sta löytyi 30-luvun ikkunoita karmeineen, niitä käytiin sitten eilen katsomassa. Aholan ikkunat on nimittäin ihan kamalat! Ihanista moniruutuisista ikkunoista on muisto vain, kun joskus 50-60luvulla on tehty ikkunaremppa. Ullakolta löytyi muutama vanha ikkuna, mutta niissä ei ole karmeja. Karmien teko sitten saattaa maksaa maltaita, täytyisi tutkia asiaa..

 Keittiötäkin ollaan koitettu suunnitella. Ostetaan Ikeasta keittiö. Ikealla on näppärä keittiön suunnitteluohjelma netissä, mutta kyllä se suunnittelu silti vie aikaa. Vaikka mielikuvissa onkin jo jonkinlainen keittiö hahmoteltu, niin toteutus on ihan muuta. Kuitenkin halutaan suunnitella se niin hyvin, ettei sitten muutaman vuoden päästä ala ärsyttämään kun niille kattiloille ei olekkaan sopivaa kaappia.

 Lasten kanssa ollaan oltu melkeinpä koko viikko hellettä paossa mukkilassa. Ei kukaan kestä kuumuutta siellä kerrastalokolmiossa. 

Isäntä on vähän kerennyt käymään Aholassa rakentamassakin. Saadaan vihdoin oma kasvihuone! Alkaa nuo meidän taimet tarvita isompaa kasvualustaa, raukat. Laitoin myös talon edustalle vähän kukkien siemeniä maahan. Toiveena olisi että siihen kasvaisi mahdollisimman luonnonmukainen niitty. Tien viereen laitoin auringonkukkia. Saa nähdä itääkö mikään vai viekö voikukat kaiken ravinnon. 





















Tää emäntä lähtee viikonlopuksi reissuun. Esikoisen odutusaikana liityin Kaksplussan keskustelupalstalle ja jossain vaiheessa perustettiin oma facebook-ryhmä. Melkeinpä kolme vuotta ollaan siellä jaettu ilot ja surut. Ihan korvaamaton vertaistuki! Nyt mennään yhdessä viettämään viikonloppua mökille,
vihdoin päästään rauhassa juttelemaan kasvotusten. 
Vähän kyllä jännittää.. En oo vielä ollut kertaakaan T:stä niin kauan erossa. Saa nähdä onko sunnuntaina kotona vastassa hermolomaa tarvitse isä ja seinille hyppivät lapset. 
Aurinkoista viikonloppua kaikille!






tiistai 3. kesäkuuta 2014

Omenapuuntaimi.




" Jo antiikin aikoina uskottiin ettei salama iske omenapuuhun, koska se sisältää niin suuren määrän rakkautta. Niinpä ihmisiä kehotettiin istuttamaan omenapuita talojensa ympärille pitämään salamat loitolla ja rakkauden sisällä talossa. "















Kuopus sai kaupungilta oman omenapuuntaimen. Joka vuosi keväällä ja syksyllä kaupunki antaa pienille syntyneille kaupunkilaisille omenapuuntaimen. Mietin talvella, että mihinköhän T:n taimi sitten istutetaan. Nyt ei onneksi tarvitse enää murehtia sitä. Ihanaa, kun on vihdoin se ihan oma piha. 


sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Vapaa viikonloppu.

 Olipas mukava viikonloppu. Käytiin isännän kanssa piiitkästä aikaa yhdessä viihteellä. Oli kivaa, kun päästiin kerrankin yhdessä ja aamun sai koomata rauhassa. Mutta kyllä miulla oli tänään lapsia kova ikävä! Aamulla tuli pieni ahdistus, kun ei sitten keretty Aholassa tekemään juuri mitään. Ukki eli miun isä oli onneksi tehnyt hommia meidänkin edestä. Lasten makuuhuoneen seinälevyt ja lattialaudat on nyt irroitettu ja kaikista laudoista on naulat poistettu. Myö V:n kanssa tehtiin lauantaina pihahommia ja mie kävin vielä tänään siivoamassa ullakon.

  





Siivouspäivä kuvina.