maanantai 31. elokuuta 2015

WC:n purku.

Meillä vähän stoppasi talvella kolmannen makuuhuoneen valmistuminen siihen, kun tupakeittiön puolelta löytyi lahoa hirttä sisäseinästä (tuosta mihin piirustukseen on piiretty astianpesukone ja kaappi). Ajateltiin että vanhasta vessasta on tullut kosteutta, joka on lahottanut hirttä. Tämän takia ei jatkettu sitten meidänkään makuuhuonetta loppuun asti, ennenkuin wc on purettu että nähdään vaurioin laajuus. Ja vanhaa vessaa ei tietenkään voinut purkaa ennen uuden vessan vamlmistumista. Tässä voi taas todeta että vanhan kunnostaminen ei käy niin nopeasti kuin uuden rakentaminen. Kärsivällisyyttä tarvitaan.. ja paljon.



Vanha wc oli siis hirveä lastulevykoppi, jotka saivat armotta lähteä jotta nähtiin mikä on hirsien tilanne levyjen alla. 


Lattiassa oli pari kerrosta muovimattoa ja eristepurujen seassa muutama hiirenpesä.


  Levyjen alta löytyi samanlainen paneelikatto kuin makuuhuoneissakin. 


Helpotuksen huokaus; hirret olivat hyvässä kunnossa!




Levyjen alta löytyi pari kerrosta paperitapettia. 


Nyt vanha wc on purettu ja taas pääsee hommissa eteenpäin. Jätetään vanhan vessan remontointi vielä odottamaan parempaa pankkitilin saldoa ja jatketaan meidän makuuhuoneen loppuun saattamista. 

perjantai 28. elokuuta 2015

Elokuun kuulumisia.

Huh, mikä blogihiljaisuus. Mutta sitähän tämä kesä teettää, ei malta istua aloillaan sen vertaa että kerkeisi kirjoittamaan kuulumisia. Tuntuu että koko ajan ollaan jotain häärätty mutta mitään näkyvää ei olla saatu aikaiseksi. Isäntä aloitti tuossa muutama viikko sitten taas palkkatyöt, joten virtaa ei ole samalla tavalla riittänyt iltaisin omaan remonttiin. Miun mieltä painaa taas omat tulevat kuviot.. opiskelemaan halajaisin, mutta valitettavasti raha ei kasva puussa. Luotan kyllä siihen, että jotenkin ne asiat taas järjestyvät ja mielikin muuttuu valoisammaksi. 

Kaiken kiireen ja stressin keskellä ollaan sitä nautittu kesästäkin. Toivottavasti teilläkin on ollut ihana kesä!:)


Nyt kun uusi vessa on valmistunut, niin päästiin purkamaan vanha vessa pois ja taas päästään vähän asioissa eteenpäin. Kirjoittelen siitä vielä ihan oman jutun. Kesällä isäntä kävi vähän mäntyjä kaatelemassa, joten pitihän niille saada säilytyspaikka. Miun isä rakensikin meille hienon halkojen säilytyspaikan/aidan.



Vielä tuohon pitäisi melkein samanlainen pätkä rakentaa jatkoksi. Olisi vielä "muutama" puu kaadettavana. Tervetuloa vaan talkoisiin!:)

Elokuun alussa meille muutti kaksi uutta asukastakin. Saanko esitellä;

Zorro ja Manta.






Luulis nyt hiirien pysyvän loitolla, kun talossa on kolme saalistajaa.

Päiväuniaika alkaa olla ohitse ja lapset kutsuvat.. Koitan viikonloppuna saada kirjoitettua remontin seuraavista vaiheista. Mukavaa perjantaita!:)

perjantai 7. elokuuta 2015

Uusi vessa!

Taas on jotain saatu valmiiksi saakka! Vielä vessa kaipaa vähän sisustamista, mm.peili pitäisi löytää jostain, mutta rakenteellisesti vessa on valmis. Nyt pääsee purkamaan vanhan vessan pois ja jatkamaan taas vähän eteenpäin.



Seinäpaneelit ja laattialaatat ovat kyllä valkoisia, vaikka kuvissa ei siltä näytä. Ei ihan valo riittänyt saamaan kunnon kuvia.




Paikallisella facebook-kirpputorilla oli ilmoitus että annetaan lautaa polttopuuksi. Toisen roska on toisen aarre.. Isäntä rakensi niistä hyllykön. Laitetaan hyllykkö nyt uuteen vessaan, että saadaan kaikki putelit johonkin paikoilleen. Sitten joskus kun vanha vessakin on remontoitu, niin siitä tulee meidän vessa ja tästä uudesta vessasta tulee "vieras wc".



keskiviikko 5. elokuuta 2015

Huivi kaulassa Saimaalla.

Hiljaista on remontin saralla pitänyt. Ollaan oltu pari viikkoa reissun päällä, mutta jospa sitä nyt arki alkaisi ja akut olisi ladattu täyteen ja jaksaa taas. 

Kuva; Ville Koho

Sunnuntaina kotiuduttiin isännän kanssa partiolippukunnan Saimaan Sissien pitkältä purjehdukselta. Tilda oli sen aikaan mukkilassa ja Kosti toisen mummin kanssa mökillä.
 Saimaan Sisseillä on oma alus, yli 100-vuotias M/S Sissi, joka oli peruskorjauksessa kolmisen vuotta ja pääsi seilaamaan taas kesällä 2013. Sissillä laitettiin sisäpinnat uusiksi, rakenneltiin majoitusratkaisuja vähän paremmaksi, kone uusittiin ja pohjaa laitettiin myös uusiksi. Viimeeksi pitkäpurjehdus on toteutunut 2007.

Kuva; Ville Koho

 Tänä vuonna vihdoin Sissi pääsikin seilaamaan 9 päivää Saimaalla ja Pielisellä aina Nurmekseen asti. Nurmes on pohjoisin paikka, jossa Sissi on käynyt viimeiseen 20vuoteen. Myö päästiin mukaan vasta puolessa välissä reissua. Hypättiin Kolin satamasta kyytiin. Harmitti vähän, ettei keretty koko reissulle mukaan, olisi ollut kiva seilata Pielistä enemmänkin. Kerettiin myö onneksi neljä yötä olemaan Saimaalla. Oli nimittäin aivan upeat maisemat ja mahtava miehistö! 



Puosu hommissa.
 
Ville toimi Sissillä puosuna ja mie olin kokkina. Mie, joka en juurikaan ruokaa laita. Mutta hyvin selviydyin hommasta, ei ainakaan kukaan tullut valittamaan ruuasta.. Ja meillä oli kyllä huippu kokkikaksikko, kiitos vielä Mari!

Oli muuten hieman hassua olla erilainen huivi päällä mikä on ollut viimeiset 19vuotta, mutta kai sitä tottuu uuteen lippukuntaan. Vaihdoin siis lippukuntaa kesällä, kun Imatralla Saimaan Sissit ja Tarmontytöt ovat sisaruslippukuntia ja Ville ja (toivottavasti Kosti) kuuluu Sisseihin, niin oli jotenkin luonnollista vaihtaa lippukuntaa. Pääsen miekin tutustumaan paremmin meripartiolippukunnan toimintaan. 





Saatiin Marin kanssa älynväläys mokkapaloihin. Testattiin sitten kaasu-uunin toimivuutta mokkapalojen paistamiseen ja hyttysverkon (puhtaan!) toimivuutta jauhojen sirotteluun. Ihan hyvinhän tuo onnistu, mitä nyt vähän paloi toisesta reunasta. Kokeille jätettiin tietysti parhaimmat palat.;)


Oli kyllä niin huippu reissu etten osaa oikein sanoin sitä kuvailla. Ehkä kuvat kertovat puolestaan, enskesänä sitten uudestaan!
Kiitos vielä huipulle purjehdusporukalle!:)



  
Kuvia Kolin maisemista.







Kaltimon sulku: 





 Näissä maisemissa kyllä kelpas paistella kannella pyttipannua.


 Mattojenpesukin Sissillä toimii vallan mainiosti.