torstai 18. syyskuuta 2014

Syksy!


Viikonloppuna oltiin mökillä korjaamassa satoa. Keväällä kun laitettiin porkkanat, perunat ja sipulit maahan oli ajatuksena että asumme koko kesän mökillä. Kuinkas sitten kävikään. Ostettiin koulu ja kasvimaa jäi oman onnensa nojaan.

Nooh, kyllä sieltä jotain satoakin saatiin. 

 Perunat olivat hyvinkin yksilöllisiä. Ensvuonna syödäänkin miniperunoita.Sunnuntaina vietettiin koko päivä metsässä. Ihana ihana syksyinen metsä! Lapsetkin viihtyivät niin hyvin.


Kosti oli tosi innokas etsimään sieniä. Saalista ei saatu mitenkään järkyttävästi, mutta ei kai se ole tärkeintä.. 

Tilda mussutti onnessaan puolukoita.


Tuo kuvan keskellä oleva pikkuinen möykky on Tilda.
Kirpparilta ostettu kantorinkka ja manduca todettiin kunnon välineiksi. Tilda nukkui tyytyväisenä kaikki kävelymatkat manducassa. 
Iltapäivän sienireissulla oltiinkin Villen ja Tildan kanssa kolmestaan. Mentiin taas uusille sieniapajille. Randomilla vaan johonkin suuntaan metsään. Löydettiin sitten myös ilmeisesti karhun jälkiä ja pesä. Onneksi ei itse karhua. Kovasti miulla höpötyksen määrä ja äänen voimakkuus kasvoi, kun käveltiin ihan pesän ohi. Enhän mie yhtään karhuja pelkää..
Mahtavaa, kun nuo lapset ihan selvästi viihtyy metsässä. Ollaan jotain edes tehty oikein. Mie voisin syksyisin olla joka päivä metsässä, ihailla ruskaa ja haistella syksyn tuoksuja. Tosin ilman niitä hirvikärpäsiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti