tiistai 10. helmikuuta 2015

Oviprojektia ja vessan tapetointia.


Uusi vessa valmistuu hyvää vauhtia, joten piti käydä oven kimppuun. Syksyllä ostettiin vanhoja peiliovia, jotka kunnostetaan pesutilojen oviksi. Rapsutan vanhan lateksimaalin pois kuumailmapuhaltimella, hion ja maalaan uuden maalipinnan. Oven loppullista väriä ei olla vielä päätetty, jotenkin houkuttelisi jokin muu väri kuin valkoinen..  Pohjalta löytyi vaaleanruskeaa (nykysanastossa väri on varmaan beige?) öljymaalia, jonka päällä on ollut ainakin vähän tummempi ruskea, harmaa, tummanruskea ja valkoinen maalikerros. 


Pesuhuoneen ja makuuhuoneen ovet odottavat vielä kunnostuksen aloittamista.Vähän vielä kuvia uuden vessan vaiheista. Sinne on jo saatu väliseiniin gyprocit, villat ja tapettia. 


Kosti kysyi tuosta väliseinästä että "isi, tuleeko tähän kaappi?". Toisella on vielä vähän vaikea hahmottaa, että tuohon tilaan tulee vessa. Mitäköhän lasten kommentit ovat aamulla, kun näkevät tapetit..?

Tapetit ovat sitten tarkoituksella vain puoleen seinään. ;) Alapuolelle tulee panelointi, samoin kattoon. Lattiaan tulee lattialämmitys. Pohdinnassa on että millainen laatta tuohon sopisi. 


 Tässä tapetti vielä läheltä. Mitäs tykkäätte?


4 kommenttia:

 1. Vau mikä tapetti , onko toi marimekon muijaa ? Mä haaveilen kylppäriremontista ja halusin lattialaatoiksi mustaa ns. Mehiläiskennolaattoja ...vai millä nimellä niitä virallisesti kutsutaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole Muijaa, vaikka se miullakin tuli heti mieleen!:) Tuo on ostettu Porvoosta jostain pikkuliikkeen alekorista, maksoikahan tuo kokonaiset 2e rulla. Tapetti on vinyylitapettia, niin on helppo pitää vessassa puhtaana. Vessa kun rakennettiin talon sisälle, niin ei tarvitse materiaalienkaan olla niin hengittäviä. Tuo mehiläiskennolaatta näyttäis aika hienolta! Meillä on vieläkin etsinnässä lattialaatta ja pesualtaan päälle tulevat laatat. Hienoja löytyy, mutta ovat niin kalliita:/

   Poista
 2. Hei! Kiinnostuneena lueskelen projektinne etenemistä. Jos olen oikein ymmärtänyt, meillä on yhteinen tuttu :) Meillä on myös tuota ovien rapsuttelua jonkin verran jo tehtynä ja vielä tekemättäkin. Jossain vaiheessa alkoi epäilyttää mitä mahdollisia terveysriskejä kuumailmapuhaltimen käyttöön maalinpoistossa liittyy ja uskaltaako kärytellä sisätiloissa. Osaatko valaista asiaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kävin kurkkaamassa Laura siunkin blogia, pitää lukea paremmalla ajalla enemmän!:) Nyt pää raksuttaa niin tyhjää yhteisestä tutusta, mutta enköhän mie sen keksi jossain vaiheessa!
   Maaleissahan on vaikka mitä myrkkyjä. Vanhoista ovista ei ikinä tiedä mitä maaleja niihin on käytetty, joten kyllä se käry varmasti jollakin tapaa on haitallista. Koulussa meillä oli erillinen tila maalin poistoon ja ikkunat oli melkein aina auki. Mie rapsuttelen nyt noita maaleja pois tulevassa tupakeittiössä ihan perimmässä nurkassa, eikä se kyllä mitenkään haise muualle huoneisiin. Mutta en silti tekisi hommaa samassa tilassa lasten kanssa. Eikä se hengityssuojainkaan varmaan pahitteeksi ole, mutta itse en ole koskaan käyttänyt kuumailmapuhallinhommissa. Olipas aika ympäripyöreä vastaus;)

   Poista