perjantai 6. kesäkuuta 2014

Suunnittelua ja kasvihuoneen rakennusta.

 Tää viikko on Aholan osalta ollut aika suunnittelupainotteista. Tiistaina meillä kävi rakennuspiirtäjä katsomassa meidän kodinhoitohuoneen/suihkutilan ja vessan suunnitelmaa. Siinä sitten myös mietittiin, että jos kuitenkin budjetti venyisi sen verran että saataisiin vaihdettua kodinhoitohuoneen ja makuuhuoneiden ikkunat. Tori.fi:sta löytyi 30-luvun ikkunoita karmeineen, niitä käytiin sitten eilen katsomassa. Aholan ikkunat on nimittäin ihan kamalat! Ihanista moniruutuisista ikkunoista on muisto vain, kun joskus 50-60luvulla on tehty ikkunaremppa. Ullakolta löytyi muutama vanha ikkuna, mutta niissä ei ole karmeja. Karmien teko sitten saattaa maksaa maltaita, täytyisi tutkia asiaa..

 Keittiötäkin ollaan koitettu suunnitella. Ostetaan Ikeasta keittiö. Ikealla on näppärä keittiön suunnitteluohjelma netissä, mutta kyllä se suunnittelu silti vie aikaa. Vaikka mielikuvissa onkin jo jonkinlainen keittiö hahmoteltu, niin toteutus on ihan muuta. Kuitenkin halutaan suunnitella se niin hyvin, ettei sitten muutaman vuoden päästä ala ärsyttämään kun niille kattiloille ei olekkaan sopivaa kaappia.

 Lasten kanssa ollaan oltu melkeinpä koko viikko hellettä paossa mukkilassa. Ei kukaan kestä kuumuutta siellä kerrastalokolmiossa. 

Isäntä on vähän kerennyt käymään Aholassa rakentamassakin. Saadaan vihdoin oma kasvihuone! Alkaa nuo meidän taimet tarvita isompaa kasvualustaa, raukat. Laitoin myös talon edustalle vähän kukkien siemeniä maahan. Toiveena olisi että siihen kasvaisi mahdollisimman luonnonmukainen niitty. Tien viereen laitoin auringonkukkia. Saa nähdä itääkö mikään vai viekö voikukat kaiken ravinnon. 

Tää emäntä lähtee viikonlopuksi reissuun. Esikoisen odutusaikana liityin Kaksplussan keskustelupalstalle ja jossain vaiheessa perustettiin oma facebook-ryhmä. Melkeinpä kolme vuotta ollaan siellä jaettu ilot ja surut. Ihan korvaamaton vertaistuki! Nyt mennään yhdessä viettämään viikonloppua mökille,
vihdoin päästään rauhassa juttelemaan kasvotusten. 
Vähän kyllä jännittää.. En oo vielä ollut kertaakaan T:stä niin kauan erossa. Saa nähdä onko sunnuntaina kotona vastassa hermolomaa tarvitse isä ja seinille hyppivät lapset. 
Aurinkoista viikonloppua kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti