keskiviikko 5. elokuuta 2015

Huivi kaulassa Saimaalla.

Hiljaista on remontin saralla pitänyt. Ollaan oltu pari viikkoa reissun päällä, mutta jospa sitä nyt arki alkaisi ja akut olisi ladattu täyteen ja jaksaa taas. 

Kuva; Ville Koho

Sunnuntaina kotiuduttiin isännän kanssa partiolippukunnan Saimaan Sissien pitkältä purjehdukselta. Tilda oli sen aikaan mukkilassa ja Kosti toisen mummin kanssa mökillä.
 Saimaan Sisseillä on oma alus, yli 100-vuotias M/S Sissi, joka oli peruskorjauksessa kolmisen vuotta ja pääsi seilaamaan taas kesällä 2013. Sissillä laitettiin sisäpinnat uusiksi, rakenneltiin majoitusratkaisuja vähän paremmaksi, kone uusittiin ja pohjaa laitettiin myös uusiksi. Viimeeksi pitkäpurjehdus on toteutunut 2007.

Kuva; Ville Koho

 Tänä vuonna vihdoin Sissi pääsikin seilaamaan 9 päivää Saimaalla ja Pielisellä aina Nurmekseen asti. Nurmes on pohjoisin paikka, jossa Sissi on käynyt viimeiseen 20vuoteen. Myö päästiin mukaan vasta puolessa välissä reissua. Hypättiin Kolin satamasta kyytiin. Harmitti vähän, ettei keretty koko reissulle mukaan, olisi ollut kiva seilata Pielistä enemmänkin. Kerettiin myö onneksi neljä yötä olemaan Saimaalla. Oli nimittäin aivan upeat maisemat ja mahtava miehistö! Puosu hommissa.
 
Ville toimi Sissillä puosuna ja mie olin kokkina. Mie, joka en juurikaan ruokaa laita. Mutta hyvin selviydyin hommasta, ei ainakaan kukaan tullut valittamaan ruuasta.. Ja meillä oli kyllä huippu kokkikaksikko, kiitos vielä Mari!

Oli muuten hieman hassua olla erilainen huivi päällä mikä on ollut viimeiset 19vuotta, mutta kai sitä tottuu uuteen lippukuntaan. Vaihdoin siis lippukuntaa kesällä, kun Imatralla Saimaan Sissit ja Tarmontytöt ovat sisaruslippukuntia ja Ville ja (toivottavasti Kosti) kuuluu Sisseihin, niin oli jotenkin luonnollista vaihtaa lippukuntaa. Pääsen miekin tutustumaan paremmin meripartiolippukunnan toimintaan. 

Saatiin Marin kanssa älynväläys mokkapaloihin. Testattiin sitten kaasu-uunin toimivuutta mokkapalojen paistamiseen ja hyttysverkon (puhtaan!) toimivuutta jauhojen sirotteluun. Ihan hyvinhän tuo onnistu, mitä nyt vähän paloi toisesta reunasta. Kokeille jätettiin tietysti parhaimmat palat.;)


Oli kyllä niin huippu reissu etten osaa oikein sanoin sitä kuvailla. Ehkä kuvat kertovat puolestaan, enskesänä sitten uudestaan!
Kiitos vielä huipulle purjehdusporukalle!:)  
Kuvia Kolin maisemista.Kaltimon sulku: 

 Näissä maisemissa kyllä kelpas paistella kannella pyttipannua.


 Mattojenpesukin Sissillä toimii vallan mainiosti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti