sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Pönttöuunin muodonmuutos.


Aulan pönttöuuni sai uuden värin pintaan.
 Tästä lähdettiin:

Ja tämä oli lopputulos:

Mitäs tykkäätte? 
Sävyn valinta tuli aika hetken mielijohteesta. Puhuttiin eräänä iltana isännän kanssa, että pitäisi tuohonkin se maali ostaa.. Meni minuutti ja sanoin että maalataan se metsänvihreäksi. Maalina meillä oli Tikkurilan Helmi kalustemaali ja sävynä Mätäs. Meistä värin valinta meni aika nappiin. 
Lasten Valtakunnan pönttöuunin maalaus jää vielä ensi kesään. Remontoidaan silloin se luokkahuone kokonaan, jos vain kukkaron nyörit antaa myötä. Joulun jälkeen remontoidaan aula loppuun, vähän tätyy tehdä putki-ja sähkötöitä, lattia täytyy tehdä ja seinille pitäisi keksiä väri ja viimeistellä muutenkin seinät loppuun. 

6 kommenttia:

 1. Ihana ihana ihana blogi sinulla :) Löysin sen juuri, ja ahmin kaikki tekstisi kerralla :D Mukavaa päästä seuraamaan vanhan koulun väkeä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ja tervetuloa!:) Välillä päivittelen meidän kuulumisia vähän aktiivisemmin facebookkiin, sieltä löytyy sivu "Vanhan koulun väkeä", joten tervetuloa seurailemaan sinnekin!:)

   Poista
 2. Okei :) Täytyypä käyä kurkkimassa :) Mukavaa Joulun odotusta sinne!

  VastaaPoista
 3. Onko tuo pönttöuuni teillä miten aktiivisessa käytössä? Mietin vain, ku meillä on omalla työmaalla aikanaan edessä myös peltikuoren maalaus ja nyt pähkäilen, että pysyykö siinä pinnassa ihan tavallinen kalustemaali (kuten teillä nyt tuo Helmi)? Ettei lähde halkeilemaan käytössä?

  Löysin blogisi vasta nyt, mukavan oloiselta vaikuttaa! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Tervetuloa mukaan!:)
   Kyllä tuo pönttis on kovassa käytössä, melkeinpä joka toinen päivä lämmitetään talvella. Maali on pysynyt hyvin. Toki meillä on tuossa vanha maali alla. Suoraan peltikuoreen voisi ajatella jotakin öljypohjaista maaliakin..? En ole varma miten hyvin vesiliukoinen maali pysyy suoraan peltikuoressa, jonkun pohjamaalin se varmasti vaatii.

   Poista