sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Lapset remontin keskellä.

Olisipa hauskaa jos voisi nähdä meidän arjen lapsen silmin. Näkisi tämän remonttiarjen miten hyö sen näkevät. Joskus mietityttää miten tämä kaikki vaikuttaa meidän lapsiin. Välillä äiti on monta päivää poissa (koulussa), iskää ei nää moneen päivään kunnolla (pitkät työpäivät), milloin lapset on mukkilassa milloin mummilassa hoidossa (että saataisiin tehtyä remonttia).. Onneksi kuitenkin välillä sitten taas touhutaan asioita yhdessä koko perhe. Viikko-ohjelma meillä on aika tarkka, on kerhoa, sirkuskoulua ja sitten tärkeitä kotipäiviä. 
Vaikka meillä on kaaos, niin onneksi meillä on ilmeisesti sen verran kotoisaa, että ystäviä käy kylässä. Tällä viikolla meillä oli melkeinpä joka päivä joku kylässä.. ja voi miten se antakaan uutta energiaa! Kiitos siis. Aholaan saa aina tulla, joskus joutuu itse sen kahvin/teen keittämään, mutta kyllä myö aina jossain välissä keretään istumaan alas ja höpöttelemään kuulumisia. Tänään meillä oli Lasten Valtakunnassa, siellä missä meidän väliaikainen tupa on, ihan hirveä kaaos kun Ville valmisteli lamppujen vaihtoa. Tehtiin lasten kanssa sitten iltapala kattaus olohuoneen lattialle. Lapsista oli ihanan jännittävää syödä iltapalaa viltin päällä kynttilän valossa. Kuulemma pitää ottaa joskus uusiksi. Eipä nuo meidän lapset taida ajatella tätä meidän remonttia pahalla, ehkä hyö ajattelevat että tälläinen elämä on ihan normaalia:D. Vuosi sitten minuu ahdisti se muiden luoma paine siitä että milloin remontti on valmis. Vuoden mittaan olen lueskellut paljon muiden ihmisten vanhojen talojen projekteista. Olen niiden myötä oppinut sen, että kaikki valmistuu aikanaan ja täytyy olla iloinen niistä pienistäkin saavutuksista.
 Tämä kamalan synkkä ja sateinen marraskuu on taas tuonut mukanaan sen hirveän kaamosmasennuksen ja olenkin antanut itselleni luvan hengähtää. Meinasin pitää joulu"lomaa", hössötän lasten kanssa joulujuttujen kanssa ja teen remonttia juuri sen verran kuin jaksan. Välillä kun tekee jotain ihan muuta, niin sitten se remonttikin tuntuu taas mielenkiintoisemmalta. Voi kun tulisi edes vähän pakkasta ja lunta.. ja edes sen verran valoa, että saisin meidän huushollista otettua kuvia! 
Toinen syy siihen, miksi en ole makuuhuoneista kuvia laitellut on se, että en yksinkertaisesti ole jaksanut sisustaa ja laittaa tavaroita paikoilleen. Blogeissa kun näkee kodeista kuvia, jotka ovat suoraan kuin sisustuslehdistä. Meillä ei tule olemaan pitkään aikaan niin. Ehkä tässäkin asiassa pitäisi vähän armahtaa itseään. Tänään siivosin ullakolla tavaroita ja kävin läpi siellä olevia laatikoita. Ihastelin sisustustavaroita, jotka ovat joutuneet olemaan laatikkossa yli kaksi vuotta. Kostin elämästä puolet ja Tildan koko elämä on mennyt muuttaessa,väliaikaiskodeissa tai remontin keskellä asuessa. Aika kauan. Miten heistä onkin silti kasvanut noin aurinkoisia ja ihania lapsia? 

-Loistavan tukiverkoston avulla, Kiitos!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti