perjantai 19. joulukuuta 2014

Lattioiden maalaus.

Jännitin maalaamista ihan hirveästi, pyörin ja hyörin, mutta lopulta oli vain pakko yrittää. Tämä oli siis ensimmäinen kerta kun maalasin lattiaa. Lopputulos oli yllätys! Tykkäsin lattian maalauksesta todella paljon. Maali oli helppo levittää ja jälki oli todella miellyttävää. Maalina meillä oli siis Uulan lattiamaali.


 Levitin maalin mohairtelalla ja tasoitin tasoittajalla. Jotain extraahan lattioihin oli pakko tehdä. Olen aina ihaillut vanhoja koristemaalattuja puulattioita, joten päätin kokeilla vähän hillitymmin ensin. Lattioiden reunat maalasin tummemman harmaalla (jossa on ehkä häivähdys vanhaan vihreään). Kunnon maalarihan ei maalarinteippiä käytä, joten piirsin lattiaan apuviivat ja rajoitin vapaalla kädellä. Tässä kirjoittaessa juuri tajusin että tietysti olisin voinut reunat vetää viivanvetosiveltimellä, mutta mentiinpä nyt ainakin nuo kaksi makuuhuonetta noin. Tuon raidan ja ison pinnan väliin meinasin vielä tummemmalla vetää n.10mm viivan. Lattia on maalattu kolmeen kertaan. Ensimmäisen kerroksen ohensin 50%, toisen 20% ja kolmas kerros on maalattu ohentamattomalla maalilla. Ohenteena käytin Uulan yleisohennetta. Uulan lattiamaali ohjeessa lukee, että maalaus vain 1-2kertaa, mutta päätin noudattaa entisen opettajani neuvoa ja maalata kolmeen kertaan. Haluttiin myös nyt kerralla tehdä kunnolla, ettei tarvitse heti alkaa uudestaan maalauspuuhiin. 

Valmis!
(Ainiin, ne viivat.. no melkein!)


Pahoittelen taas kuvien huonoa laatua. Kunnon kamera kyllä nököttää tuossa Aholan pöydän päällä, mutta ikinä ei malta sillä ottaa kuvia..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti