lauantai 6. joulukuuta 2014

Tapiseerausta.


Huokolevyjen naputtelun jälkeen päästiin vihdoin tapetoimaan. Huokolevyjen jälkeen levyjen saumat nauhoitettiin kuittipaperilla, joka levitettiin tapettiliisterillä. Sen jälkeen tapetoitiin makulatuuritapetti. 


Päätin kokeilla makulatuuriin vehnäjauholiisteriä. 
Vehnäjauholiisterin resepti on; 

1 osa vehnäjauhoja
9 osaa vettä
Tarvitset ison kattilan, vispilän, mitta-astian ja kannellisen astian (esim.ämpärin) valmiille liisterille
Mittaa kattilaan esim. 8dl vettä ja anna kiehahtaa. Sekoita vispilällä kulhossa 1dl jauhoja ja 1dl kylmää vettä. Anna tekeytyä muutama minuutti. Kun vesi kattilassa kiehuu, sekoita jauho-vesiseos kuumaan veteen ohuena nauhana, muista vispata koko ajan! Anna juuri ja juuri kiehua, sekoita koko ajan n.10 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja sitten tapetoimaan!
Paperitapetit tilattiin siis Pihlgren ja Ritola Oy:lta, ne liisteröitiin rakennusapteekilta ostetulla liisterillä. Oli kyllä huima ero liistereillä. Vehnäjauholiisteri toimi kyllä hyvin, mutta tuo valmisliisteri oli ehkä kuitenkin parempi ratkaisu noihin päällistapetteihin. Tapetin laitossa sai kyllä olla tosi tarkkana, sillä tapetti jämähti niin hyvin valmisliisterillä kiinni, ettei tapettia saanut juurikaan seinässä liikuteltua. 


 Kostin huone on tapetoinnin ja maalauksien osalta valmis. Tildan huoneesta puuttuu vielä yhdestä seinästä puolet tapeteista, muuten alkaa olla valmista. Täyty laittaa sitten sieltä parempaa kuvaa, kunnes seinät ovat valmiit.  
  

2 kommenttia:

 1. Moikka! Päädyin blogiisi Pelastetaan vanhat talot -ryhmän kautta ja jään mielenkiinnolla seuraamaan samanikäisen koulun kunnostajana :) Tosin meidän koulun piirustukset ovat vuodelta 1921, joten talon ulkoasu enemmän 20-luvun mukainen.
  http://riuttalaoldschool.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan!:) Täytyy tutkia siun blogia, kunhan joskus löytyisi aikaa;) Kiva "tutustua" muihinkin vanhoihin kouluihin hurahtaneita:)

   Poista