torstai 9. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen tunnelmia.

Vihdoin sain konetta tyhennettyä sen verran, että sain pääsiskuvia koneelle. Miten teillä meni pääsiäinen?
 Meillä oli kyllä vilskettä ja hulinaa, mutta silti vuosi vuodelta pääsiäinen tuntuu yhä enemmän ja enemmän tärkeämmältä juhlalta itselleni. Tai sitten oon vaan tulossa vanhaksi. 
Lapset ja minä olemme ortodokseja ja ortodokseille pääsiäinen on suurin juhla. Välillä tuntuu todella vaikealta se, ettei läheiseen ystäväpiiriin kuulu ystäviä kenelle pääsiäinen olisi yhtä suuri juttu kuin itselleni. Meidän perheelle se on aina ollut ja tulee olemaan yksi suurimmista juhlista ja on ihanaa miten meidän pienelle perheelle alkaa muodostua jo omia pääsiäisperinteitä. Ensivuonna kun Ahola on (ainakin sisäpuolelta) valmis, aloitamme muutaman uuden perinteen.


 Kosti tykkää käydä meidän kirkossa ja haluaa mennä sinne mielellään. Lämmittää sydäntä niin paljon, kun 3,5vuotias on aidosti kiinnostunut mitä siellä kirkossa tapahtuu. Palmusunnuntaina käytiin kirkossa siunaamassa virpomavitsat ja  lauantaina käytiin Villen, miun äidin ja siskon kanssa yökirkossa. Oli se vaan taas niin hienoa ja kotoisaa. Muisteltiin siskon kanssa, kuinka myö pienenä istuttiin kirkon lattialla maton päällä ja leikittiin eläimillä. Saatettiin myö muutaman kerran leikkiä vähän kovaäänisesti parvellakin. Yökirkon jälkeen käytiin vielä seurakuntasalissa nauttimassa pääsiäisateria. 

Sunnuntaina, pääsiäispäivänä juhlittiin äitini 60-vuotis syntymäpäiviä. Ihanaa kun oli perhe koossa. Juhlan kruunasi (ainakin miun mielestä) se, kun Isä-Timo kävi pitämässä rukoushetken ja laulettiin "armorikkaita vuosia" äidille. 
Sunnuntaina saatiin myös Aholaan ihan ensimmäiset yövieraat. Voi sitä hulinaa, kun kolme pientä lasta pääsi valloittamaan "hieman" keskeneräisen lasten valtakunnan. Maanantaina Ville vielä paistoi (tai oikeastaan keitti) lammasta ja herkuteltiin perheen kesken kunnon lammasaterialla ja suklaajuustokakulla. Pesuhuoneessa on tapahtunut jo aika paljon. Vesieristeet on laitettu ja Ville on aloittanut laatoituksen. Mietittiin Villen kanssa, että jos hän alkaisi kirjoittamaan tänne blogiin noita remontoinnin teoreettisempia asioita ja mie keskittyisin näihin höpötyksiin. Miltä kuulostaisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti