sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Aurinkoista äitienpäivää!

Tänään on ollut aivan ihana ilma! Kosti oli heti aamulla sanonut että milloin mennään ulos, aurinko paistaa eikä tuule yhtään! Itse posotin unta äitienpäivän kunniaksi melkein puolille päivin, mutta heti kun virkosin niin sännättiin ulos. Oltiin kaikki niin onnessaan auringosta ja omasta pihasta että unohdettiin katsoa kelloa.. Meni tänään vähän myöhäiseksi lounastaminen ja päiväunet. Molemmat lapset sanoi vähän väliä pihalla "ihanaa, ihanaa". :)Tänään myös juhlittiin äitejä. Toivottavasti kaikilla äideillä on ollut tänään ihana päivä. Muistakaa, että teistä jokainen on tärkeä juuri sellaisina kuin olette. Tässä on aivan ihana Maaret Kallion teksti "Ihan tavallisille äideille"; 


Olipa kerran eräs tavallinen äiti, joka oli hulluna lapsiinsa. Saman äidin samat lapset tekivät hänet säännöllisesti hulluksi.

Oli tavallinen äiti, joka uupui vauvansa itkuun. Äiti, joka silmäpussiensa laaksoista kirosi tehtyjä lapsiaan. Ja jonka silmissä kiilsivät syyllisyyden kuumat kyyneleet.

Oli tavallinen äiti, joka odotti eteisessä yöjuoksuilla huitelevaa humalaista teiniään. Kotiin tullessa komensi  ja tuomitsi, vaikka sydän huokaisi syvään helpotuksesta.

Oli tavallinen äiti, joka teki tavanomaisia lihapullia. Ei luomua, ei läheltä, eikä erityisen hienolla rasvahappokoostumuksella. Ja aivan tavalliset mukulat söivät niitä suut suppuralla, ketsupilla koristellen.

Oli tavallinen äiti, joka kuuli moitetta äitiydestään sieltä täältä epävarmuuttaan ruokkimaan. Se sama äiti viilteli itse terävästi sanojensa piikeillä toisia tavallisia äitejä.

Oli tavallinen äiti, joka halusi toisinaan töihin ja sitten toinen, joka pysyi pitkään kotona. Kumpainenkin äitiydessään yhtä lailla vajaita ja täysiä.

Oli tavallinen äiti, jonka piti tarjota lapselleen turvaa, mutta olikin itse kahdesta turvattomampi. Vaan niin viisas, että haki itselleen apua, jottei veisi turvattomuuttaan sukupolvesta seuraavaan.

Oli tavallinen äiti, joka piinallisesti suoritti äitiyttään. Jokaisen täydellisesti hallitun osa-alueen myötä hän astui askeleen kauemmaksi tärkeimmästä.

Oli tavallinen äiti, joka tunsi pistoja sydämessään aina omalla ajallaan. Vaikka hyvin tiesi isän hoitavan lapsia yhtä tavallisen hienosti kuin itsekin.

Oli tavallinen äiti, joka päivän päätteeksi tulistui primitiiviseen raivoon. Huusi kurkku suorana pennuilleen, ettei täällä saa huutaa. Ja oli niin tavallisen surkea esimerkki lapsilleen.

Oli tavallinen äiti, joka katsoi lapsenlastaan oman lapsensa suloisessa sylissä. Joka kuin vahingossa lipsautteli tietävämpiä ohjeitaan, vaikka tunsi omansa osaavan paremmin.

Oli tavallinen äiti, joka niin kovin kaipasi puolisoaan. Vaan ei osannut enää rakastaa kiukun, väsymyksen, kurahousujen ja tiskirättien takaa.

Oli tavallinen äiti, joka tavallisen tasaisesti huokaili valtaisan vastuunsa ja äärettömän rakkautensa äärellä.

Oli tuiki tavallinen äiti, joka usein mietti, oliko riittävästi äiti. Vaikka oli vain aivan tavallinen äiti, ei mitenkään erinomaisen erityinen, ja juuri siksi täydesti inhimillinen ja ainutlaatuinen.

Jokainen meistä on se ihan tavallinen äiti, mutta kuitenkin niin rakas lapsilleen. Jokainen meistä joka on saanut lahjaksi äitiyden tietää miten tärkeä, raskas ja rakas tehtävä se on ja koskaan se tehtävä ei tule valmiiski. Ei vaikka se lapsi olisikin jo aikuinen.. vai mitä äiti? 


Joka kerran on äidiksi syntynyt,
hän äiti on kaikkien lasten,
ja kaikkia maailman lapsia
hän on painanut rintaansa vasten.

Ja maailman lasten itkua
hän on korvissaan alkanut kuulla,
sillä maailman lapset puhuvat
hänen omien lastensa suulla.

-Anna-Mari Kaskinen-
  Mie sain näin hienoja äitienpäivä lahjoja. Saappaan ja kortin Kosti oli askarrelut kerhossa. Pöllöt tehtiin kotona, oikeanpuoleinen on Tildan ja vasemmanpuoleinen Kostin tekemä. 


Sain myös lasten maalaaman ja koristeleman peilin, kimpun pioneja ja keinutuolin(!). Jostain kumman syystä kone ei anna miun lisätä enää kuvia, joten voitte kuvitella miltä ne näytäisivät.:)

Rakastan olla äiti!<3 

...Katsotaan huomenaamulla tilannetta uudestaan, kun pitäisi kerhoon lähteä..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti